Relatietherapie in Zwolle

Relatietherapie in Zwolle is er voor de regio Zwolle, Kampen, Hattem, Apeldoorn, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Hasselt, Raalte, Steenwijk en Meppel. Relatietherapie is vaak een effectief middel om je relatie nieuw leven in te blazen bij een crisis, overgangsperiode in het leven, als je uit elkaar gegroeid bent of als preventief middel om dichter bij elkaar te komen. Tegenwoordig wordt soms snel besloten uit elkaar te gaan, terwijl ik ieder koppel gun eerst relatietherapie te volgen om te onderzoeken of de liefde er toch nog voor elkaar is, omdat je bepaalde patronen weer tegen zult komen in nieuwe relaties.

Liefdesrelaties!

In het begin wordt je vaak verliefd op bepaalde eigenschappen van je partner, die later een bron van ergernis kunnen vormen. Hoe zit dat? Wat maakt dat je er nu zo aan ergert? En waarom is deze partner dan de juiste partner voor je?

In iedere relatie zijn er weleens problemen. Soms kom je er samen niet meer uit en dan kan relatietherapie helpen. Relatietherapie in Zwolle brengt samen met jullie in kaart waar jullie tegen aanlopen binnen de relatie en wat de wensen zijn.

Werkwijze van relatietherapie in Zwolle

Het kennismakingsgesprek is bedoeld om te onderzoeken of het klikt, of er voldoende veiligheid en vertrouwen is en/of ik jullie voldoende te bieden heb.

Het traject wordt op maat gemaakt. Hierin is aandacht voor hoe je op elkaar reageert en waar dit vandaan komt. Dit kan bijv. in kaart worden gebracht door de interactiecirkel vanuit EFT-relatietherapie. Daarnaast is er veel aandacht voor de romantische liefde, de machtsstrijd en de verbindende liefde. Hierin neem ik de werking van het brein en overlevingsstrategieën die spelen binnen de relatie mee. Je leert verwijten en oordelen om te buigen naar meer verbindend communiceren met elkaar.

Via diverse dialogen (ontwikkeld binnen Imago Relatietherapie) en het bezoeken en leren kennen van elkaars wereld (ontwikkeld vanuit EcCT), waaronder de waarderingsdialoog, erkenningsdialoog en frustratiedialoog, krijg je een prachtig middel aangereikt hoe het weer kan stromen binnen jullie relatie. De dialoog en het bezoek zijn een middel om echt naar elkaar te luisteren en de wereld van je partner te leren zien en te begrijpen. Dit is zeer verrijkend voor iedere relatie.

Resultaat van relatietherapie in Zwolle zijn:

  • Jullie hebben zicht op welke patronen jullie steeds weer in terecht komen en hoe jullie deze kunnen doorbreken.
  • Meer verbindende communicatie i.p.v. verwijten en oordelen
  • Wat je meeneemt uit je voorgeschiedenis en je familie binnen de relatie en hoe je hier mee om kunt gaan.
  • Hoe je lijfelijk op elkaar reageert (waar het stokt en waar het stroomt).
  • Meer zicht op het mannelijke en het vrouwelijke deel in ons binnen de relatie.
  • Meer plezier in de relatie.
  • Nieuwe verbindingen in de relatie waardoor je samen verder kunt na de therapie.
  • Door de imago-dialoog leer je ook buiten de therapie met waardering en lastige zaken richting elkaar om te gaan.

De stellen die ik begeleid als relatietherapeut lukt het vaak beter naar elkaar te luisteren, meer begrip te hebben voor elkaars reactie en er komt meer positieve energie en nieuwe verbinding binnen de relatie.

Relatietherapie is vaak een spannend avontuur en als je het echt aangaat met je partner kan het verfrissing brengen in de relatie zodat de liefde weer meer naar voren mag komen.

Relatietherapie kan ook ingezet worden als je een relatie mist of een relatie op een goede manier wilt beëindigen voor jullie zelf (en eventueel voor jullie kinderen).

Ik ben opgeleid als relatietherapeut bij Kairos Centre in London, Imago Relaties Nederland, Phoenix Opleidingen en EFT Netwerk Nederland. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in Ontmoetingsgerichte Relatietherapie en Imago Relatietherapie, waarbij veiligheid, verbinding en leren van elkaars verschillen centraal staan. Deze methode voor erkende relatietherapeuten is enorm populair in diverse landen over de hele wereld. Als therapeut van relatietherapie in Zwolle ben ik aangesloten bij Imago Relaties Nederland, EFT Nederland, het NVPA en RBCZ.

Voor de Vereniging Imago Relaties Nederland ben ik vertrouwenspersoon. Leden van deze vereniging kunnen een beroep op mij doen als er sprake is van ongewenst gedrag. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk.